Kuinka saada tämä elämäntyyli

Published by: 0

10 merkkiä, kun on aika vaihtaa työpaikkaa

Kaipaatko muutosta? Oletko pohtinut nykyisen työsi lopettamista tai vaihtamista? Työn vaihtaminen tai lopettaminen on iso päätös, jota tulee miettiä tarpeeksi ja monelta eri kannalta. Jos olo on tyytymätön tai haikailet muualle, kannattaa kuunnella omaa vaistoaan, toki järki mukaanluettuna. Forbes.com -sivusto listasi 10 merkkiä siitä, että on aika vaihtaa työpaikkaa. Ota nämä huomioon, kun teet päätöksiä työasioidesi suhteen.

1. Työsi tekee sinut sairaaksi, kirjaimellisesti

Jos vietät viikonlopun kammoksuen töihinmenoa, tai aamun ensiajatus on jotakin pahaa liittyen töihin, kyseessä on jo ongelma. Asiantuntijoiden mukaan vääränlainen ja sopimaton työ voi todella tehdä ihmisen oikeasti sairaaksi. Kiinnitä huomiota toistuviin päänsärkyihin, selkäkipuihin tai suolisto-oireisiin. Jos kärsit jatkuvista terveysvaivoista, voi olla aika vaihtaa työpaikkaa.

2. Työsi on tehotonta tai sinulla on liikaa vapaa-aikaa

Liika stressi on pahasta, mutta liian vähäinenkään stressi ei auta. Jos työsi on muuttunut tylsäksi jatkuvien rutiinien toistoksi, eikä luovuutesi pääse kukoistamaan – puhumattakaan edes näyttäytymisestä, voi olla hyvä miettiä uusia tuulia työrintamalla. Jos koet, että sinulle ei anneta tarpeeksi töitä, sekin voi olla huono merkki. Saatat pian olla työpaikkasi mielestä tarpeeton työntekijä.

3. Et opi enää mitään uutta

Tutkimusten mukaan etenemismahdollisuuksien puute on eräs suurimmista syistä työpaikanvaihdoksiin. Jos sinulla on tunne, ettet ole aikoihin oppinut mitään uutta, tai sinulle ei anneta mahdollisuutta kokeilla uusia asioita, kannattaa harkita paikanvaihdosta. Samaan kunnianhimottomaan työtehtävään tai -asemaan jämähtäminen voi estää sinua saamasta mahdollisuuksia tulevaisuudessa.

4. Sinut sivuutettiin ylennyksestä, taas

Jos työpaikallasi jaetaan ylennyksiä, mutta sinä et taaskaan ollut ylennettävien listalla, sinun kannattaa pistää asia merkille. Hoksottimet kannattaa pitää hereillä etenkin silloin, jos et saa mitään selitystä ylentämättömyyteesi. Sen sijaan, jos saat kannustusta ja palautetta, ei kannata vielä menettää kaikkea toivoaan. Jos sinua alempi saa ylennyksen ohitsesi, se on kuitenkin jo selkeä päätöksenteon paikka.

5. Töissä kävellään ylitsesi

Jos huomaat, että joku muu tekee sinun töitäsi, tai työsi tulokset arvioidaan uudelleen, voi olla aika muuttaa suuntaa. Erityisesti niissä tilanteissa kun uudelleenjärjestelyistä ei kerrota sinulle, firmasi antaa jo selkeästi tulkittavia merkkejä. Jos huomaat että ylitsesi kävellään, ota ensin kuitenkin asioista selvää ennen lopullista päätöstä.

6. Saavutuksiasi ei huomioida

Jos työpaikallasi menee hyvin, mutta se ei näy sinun arvostuksessasi tai tilipussissasi, on aika arvioida tilannetta uudelleen. Jos et saa positiivista palautetta työstäsi, sinut sivuutetaan ylennyksissä, työsi vaatimat pyyntösi evätään tai etenemismahdollisuuksesi estetään, sinun kannattaa etsiä uusia mahdollisuuksia työmarkkinoilla.

7. Palkankorotusta ei näy eikä kuulu

Kun työpanoksesi ei kohtaa saamasi hyvityksen kanssa, harkitse työpaikanvaihdosta. Jos et saa ansaitsemaasi korvausta työssäsi, kokeile saisitko sitä jostain muualta.

8. Työsi ei kiinnosta sinua edes näön vuoksi

Muutoksenkaipuu on eräs suurimmista syistä vaihtaa työpaikkaa. Jos työsi ei kertakaikkiaan inspiroi tai kiinnosta sinua, suuntaa energiasi parempiin hommiin. Jos olet epämiellyttävässä työssä väkisin, teet hallaa sekä itsellesi että työpaikallesi.

9. Työpaikallasi on yt-neuvottelut

Vaikka pitäisitkin työstäsi, yt-neuvottelut ovat merkki siitä että työpaikallasi ei ole kaikki aivan kunnossa. Merkkejä lähestyvistä yt-neuvotteluista voivat olla esimerkiksi erilaiset huhut uudelleenjärjesteyistä, rekrytointikiellot, negatiiviset talousuutiset tai lomautukset. Pysy ajan tasalla siitä, miten työpaikallasi menee. Jos tulevaisuus ei näytä hyvältä, voi olla aika lähteä.

10. Työsi arvomaailma ei ole enää sinun arvomaailmasi

Jos työpaikkasi ei enää tunnu sinusta hyvältä moraalisten tai eettisten syiden vuoksi, sinun kannattaa kuunnella omaa tuntemustasi ja vaihtaa paikkaa. Jos et enää usko siihen mitä teet, se on merkki siitä, että sinun kannattaa etsiä itsellesi merkityksellisempi ja paremmalta tuntuva työpaikka.